FAQ

Wat is de locatie van het festival?
Het festivalterrein bevindt zich op Utopia Eiland in Almere. Het adres voor deze plek is Archerpad 12.

Locatie op google maps: https://goo.gl/maps/eMbV3Vhy3ow3cWRw9

Hoe bereik ik het festival?
Het festivalterrein is te bereiken met bus M1 vanaf Almere Centrum station. De beste halte om uit te stappen is Busstation ’t Oor. Vanaf Busstation ’t Oor is het ongeveer 15 minuten lopen tot het festivalterrein.

Daarnaast is het terrein makkelijk te bereiken met de fiets en ook goed bereikbaar met de auto. Voor het parkeerterrein kun je parkeerkaarten kopen via onze ticketshop https://newgroundsfestival.nl/tickets/.

Wat is de minimumleeftijd om binnen te komen?
New Grounds Festival is voor 18 jaar en ouder. Neem een geldig legitimatiebewijs mee zoals een ID-Kaart, paspoort of rijbewijs. Zonder legitimatiebewijs zou de toegang geweigerd kunnen worden. Een kopie van een legitimatiebewijs is niet geldig.

Waar kan ik tickets kopen?
Officiële tickets voor New Grounds Festival 2019 zijn verkrijgbaar via https://newgroundsfestival.nl/tickets/.  Koop geen tickets via onofficiële kanalen.

Ik ben mijn ticket kwijt, wat nu?
Geen paniek, het gebeurt vaker dat tickets kwijtraken. Check goed je mailbox, mocht je ‘m daar niet kunnen vinden raadpleeg dan Eventix via de volgende link: https://eventix.nl/search/search-tickets/

Moet ik mijn ticket uitprinten?
Tickets kunnen gescand worden via telefoon. Zorg dat je telefoon goed opgeladen is en zet je helderheid op z’n hoogst. Printen is dus niet nodig, en daardoor hoeven we ook niet onnodig papier te verspillen!

Moet iedereen met een groepsticket tegelijk naar binnen?
Als jij en je vrienden een groepsticket hebben gekocht hoeven jullie niet allen tegelijk naar binnen. Dit kan ook los van elkaar.

Wat zijn de openingstijden?
Ons festival begint om 12:00 en is om 23:00 afgelopen. De entree is geopend van 12:00 tot 20:00.

Kan ik het terrein op en af?
Denk er aan dat als je eenmaal binnen bent je niet het terrein op en af kunt gaan. Binnen is binnen en er worden hier geen uitzonderingen voor gemaakt.

Zijn er kluisjes aanwezig op het terrein?
Ja, er zijn kluisjes aanwezig op het terrein. Via https://newgroundsfestival.nl/tickets/ kun je van tevoren alvast een kluisje aanschaffen.

Mag ik zelf eten en drinken meenemen naar het festival?
Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen op het festivalterrein. Op ons festival is voldoende eten en drinken verkrijgbaar, met diverse vlees, vega en vegan opties. Heb je een allergie waardoor je beperkt bent in voeding? Mail ons dan info@newgroundsfestival.nl

Hoe kan ik mijn eten en drinken kopen op het festival?
Op New Grounds Festival 2019 werken wij met een pin only systeem. Er hoeven geen muntjes aangeschaft te worden maar bezoekers kunnen bij de bar met pin betalen.

Wat mag ik niet meenemen?

  • Vuurwerk, wapens of andere scherpe voorwerpen
  • Brandbare spullen zoals deodorant of zonnebrand in spuitvorm. Deo rollers of smeerbare zonnebrand is wel toegestaan
  • Parfum
  • Professionele video – en fotoapparatuur
  • Drugs; New Grounds festival hanteert een zero tolerance beleid ten aanzien van drugs
  • De verkoop van lachgas op en om het terrein is strikt verboden